Pages

Selasa, 22 Januari 2013

NASIHAT HABIB UMAR KEPADA SYED MUNZIR.

بسم الله ,الحمدلله ,والصلاة والسلام على رسول الله , وعلى آله و صحبه و من والاه


DENGARLAH WAHAI SAUDARAKU,NASIHAT HABIB UMAR BIN HAFIZ INI TELAH DISAMPAIKAN KEPADA SYED MUNZIR BIN FUAD AL-MUSAWA DAN ADA PERKAITANNYA DENGAN KITA SEMUA TERUTAMANYA DI MALAYSIA. 

         Habib Umar berkata :"Tinggalkan kancah panasnya pilihanraya di wilayah kalian, jadilah penyejuk dari jiwa yang berpecah belah dan gundah, biarkan muslimin memihak pada pilihannya masing-masing, jangan mencaci siapapun dari calon pemimpin kalian dan jangan pula terlalu memuji-muji salah satunya, tetaplah bijaksana dalam kedudukan yang menghargai semua kelompok.

Jangan ternodai dengan permusuhan antara pendokong masing-masing. Ketahuilah dakwah Nabi Muhammad صلى الله  عليه و سلم sudah ada sebelum kancah persaingan ini ada, dan dakwah Nabi Muhammad  صلى الله عليه و سلم akan terus ada hingga seluruh kepemimpinan ini sirna, maka jangan larut dalam permusuhan dan jangan pula terpengaruh dalam keruhnya persaingan, rukunlah walau berbeza pendapat.

Tenanglah dengan keputusan الله سبحانه و تعالى, teguhlah dalam niat agung dalam penjernihan ummah. Selalulah dalam tuntunan kedamaian bagi masyarakatmu."


yang menyatakan kebenaran
Ustaz Syed Faiz Al-Idrus As-Sayyid Faez Al 'Aydrus السيد احمد فائزالعيدروس
الله موجود بلا مكان ولا تحيز في أي جهة
Aqidah di dahulukan,
Syari'ah menjadi amalan
Membangun mengikut Islam

0 ulasan:

Catat Ulasan